Een Monolith is een keramische barbecue, of kamado. Het is een keramisch kooktoestel naar Japans voorbeeld. Kamado is het Japanse woord voor oven. Na de tweede wereldoorlog trok een verplaatsbare oven genaamd "mushikamado" de aandacht van Amerikanen. De Amerikanen, die wel van een barbecue houden, ontwikkelden naar dit voorbeeld een kooktoestel dat op basis van houtskool of briketten verhit wordt. Het eindresultaat is een prachtig, praktisch en vooral veelzijdig kooktoestel dat iedere kok inspireert om lekkere gerechten te maken.

Veelzijdig

Door de keramische schaal van de Monolith wordt de warmte aan de binnenzijde goed vastgehouden. De Monolith kan wel tot 400 graden Celsius verhit worden en door de precieze controle over de luchttoevoer kunt u de temperatuur goed beheersten.

Met de Monolith kunt u daardoor verschillende kooktechnieken toepassen. U kunt bakken, grillen, roken, barbecueën en garen. Het is een kooktoestel waarmee u het hele jaar heerlijk kunt koken met veel plezier. Deze keramische barbecue is uiteraard fantastisch om gezellig te barbecuen in de tuin, maar u zult merken dat het garen en roken echt een leuke bezigheid is die niet alleen bij mooi weer lekker is. U leert ook snel dat de lekkerste snelle pizza's van uw eigen steen komen.

Varkenssteak
Dry aged biefstuk

Uitrusting

De Monolith is een prachtig apparaat, maar ook zeer compleet in uitrusting. Standaard wordt deze barbecue uitgeleverd met:

  • Ashaak
  • Grill
  • Halve maan grill
  • Indirecte grillsteen
  • Lift
  • Pizzasteen
  • Rookhoutbegeleider
  • Thermometer
  • Gebruikershandleiding

U bent met deze onderdelen direct klaar om alle kooktechnieken mee toe te passen. Het werken met een keramische barbecue is niet voor niets zeer populair: met dit toestel kunt u naar hartelust aan de slag aan al uw culinaire avonturen.

Waarom de Monolith?

Er zijn al zoveel kamado-stijl barbecues te koop, waarom heeft uw Keurslager gekozen voor de Monolith? Dit merk biedt een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding is bijvoorbeeld niet zo duur als de groene concurrent. Er zijn ook nog goedkopere Chinese varianten verkrijgbaar, maar die zijn niet van dezelfde kwaliteit en minder rijk uitgerust als de Monolith.

Meer weten?

Kom eens overleggen bij het hakblok over de mogelijkheden en prijzen. Ruud en Miny leggen graag uit hoe de Monolith voor iedere hobbykok en barbecue-liefhebber extra plezier brengt.

Barbecuefolder 2023

van Schaik, Keurslager

Holleblok 38
1273 EG Huizen
035-5260817
035-5251084

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten