Ovenschotel met goud bekroond

Onze rookworst is weer met GOUD bekroond

We hebben weer onze producten laten keuren op kwaliteit. Van Ruud bent u dat natuurlijk gewend inmiddels, maar we hebben dit keer ook producten ingestuurd van Miny en Sabrina. We zijn ontzettend trots dat zij ook geweldig hebben gescoord.

Wij hebben de volgende producten laten keuren en op aller onderdelen weer goudkeur mogen ontvangen:

  • Spaanse sperziebonenschotel
  • rookworst
  • koningsrollade
  • rauwe ham
  • tiroler worst
  • paardenworst
  • twee opgemaakte salades van Miny en Sabrina 
  • Italiaanse broccolischotel (2022)

Wij blijven werken aan de lekkerste en beste vleeswaren in de slagerij en laten ons onafhankelijk keuren, daarom ziet u regelmatig certificaten met een score voor een bepaald product. Wilt u weten hoe het werkt? Vraag het eens bij onze medewerkers. 

GROTE Grillworst Test 2016

Op 21 januari vond de eerste ronde van de Grote Grillworsttest 2016 plaats bij SVO in Rijswijk. Een enorm succes alleen al gezien het aantal deelnemende slagers, maar liefst 180 slagers schreven zich in. Vol trots melden we dat uw eigen Keurslager uit Huizen één van de 10 finalisten is van dit jaar.

De jury van de Grote Grillworsttest bestaat uit juryvoorzitter Pierre Wind, Ron Kinkelaar (namens SVO) en winnaar Grote Grillworst 2015 Peter Tap van Keurslager Simon Muilwijk.

De finalekeuring, die op 4 februari plaatsvindt, bestaat uit drie onderdelen: Mysteryaankoop van het product, schriftelijke omschrijving allergeneninformatie van het product, inzending en keuring van producten voor de finaleronde op 4 februari. 

De prijsuitreiking vindt op 16 februari plaats bij de Glazen Ruimte in Maarssen waar juryvoorzitter Pierre Wind de prijzen uitreikt en bekend maakt welke slager de lekkerste grillworst van Nederland maakt.

Gebraad
Koken op hout

Koken op Hout

Omdat we altijd op zoek zijn voor onze klanten naar ideeën om nog lekkerder en makkelijker te koken hebben we iets nieuws: ovenplanken en barbecueplankjes. 

Op een CedarWood Oven Plank bereid je gevogelte, vlees, vis of vegetarische maaltijden in uw oven. Je kunt het daarna direct op de plank serveren, zo uit de oven. U bereidt een gezond, smaakvol gerecht met een eenvoudige voorbereiding. 

Door op cederhouten planken het vlees te garen geeft u extra smaak aan het gerecht. Door de plank eerst te drenken in bijvoorbeeld wijn, geeft u het gerecht een subtiele, heerlijke smaak. 

Ruud en Miny zijn al druk met experimenteren in de keuken en op de barbecue. We  hebben al varkens- en runderrollades geprobeerd en lambs racks. Maar de echte topper blijkt tot nu toe de kalfskoteletten, gegaard op een barbecueplank die in whiskey is gedrenkt en gebraden op houtskool. 

Helpt u mee om te proberen wat het lekkerste is?

Eerste barbecue workshop groot succes!

De eerste groep van 9 deelnemers heeft de barbecue-workshop van Keurslagerij Ruud &Miny van Schaik gevolgd. Iedereen mocht helpen bij het bereiden van een voorgerecht, enkele hoofdgerechten en een nagerecht, uiteraard allemaal bereid op de barbecue. 

Ruud heeft al enige tijd nagedacht over een manier om zijn kennis en ervaring te delen met zijn klanten, toen de vraag spontaan kwam heeft hij het geregeld. Het weer is er nog niet aan toe deze lente, maar dat heeft de pret niet gedrukt. Enthousiast is gewerkt aan verschillende technieken voor koken op houtskool, is er heerlijk gesmuld van de voorbeeldgerechten en is na het toetje nog veel geleerd door samen met Ruud achter het hakblok.

Nieuwsgierig naar de volgende workshop? Vraag ernaar in de winkel.

Barbecue

Ruud op de radio!

Het was natuurlijk groot nieuws toen Ruud Meester Worstmaker werd. Om Ruud te feliciteren belden de presentatoren van Radio 6FM op.

Download het item in MP3-formaat

van Schaik, Keurslager

Holleblok 38
1273 EG Huizen
035-5260817
035-5251084

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten