Ruud van Schaik, Meester Worstmaker

 U wist natuurlijk al lang dat uw slager een echte vakman is en u heeft natuurlijk al gezien dat hij regelmatig zijn producten laat keuren, zodat de kwaliteit en smaak gewaarborgd blijven. Dit geldt voor bekende producten, maar ook voor de nieuwe.

Ruud heeft alweer enige tijd geleden besloten om nog meer werk te maken van zijn vakmanschap. Na een lange intensieve cursus met een zeer uitdagend programma heeft hij zich verder bekwaamd als worstmaker, op het hoogste niveau dat bereikbaar is hier in Nederland.

Ruud is benoemd tot Meester Worstmaker en heeft hiervoor moeten aantonen dat hij op het hoogste niveau kan presteren en producten maakt van uitzonderlijke kwaliteit en smaak.

Misschien wist u het nog niet, maar geniet u al lange tijd van zijn heerlijke zelfgemaakte producten. Als u op het juiste moment komt, ziet u zelf hoe hij het maakt achter het hakblok, of hoe de heerlijkste producten uit zijn rookkast komen. De rookkast staat tenslotte midden in de winkel.

Meester worstmaker
Rookworst

Uw Meester Worstmaker

Ruud heeft een passie voor zijn vak en blijft altijd werken aan zijn vaardigheden. Hij heeft daarom besloten om Meester Worstmaker te worden. De opleiding “Meester Worstmaker” is een initiatief van Het Worstmakersgilde, een landelijke stichting van ambachtelijke slagers. Iedere deelnemer die zichzelf wil toevoegen aan de selecte groep Meesters dient vijf toetsen af te leggen, zowel theoretisch als praktisch. Zo’n toets is rustig een ‘een meesterproef’ te noemen, het cijfer voor een praktijkonderdeel mag bijvoorbeeld niet lager dan een 9,6 scoren! De vleeswaren en worst moeten van onberispelijke kwaliteit zijn om Meester Worstmaker te worden.

Keurslager Ruud van Schaik heeft zijn uitstekende vakmanschap bewezen en mag zich vanaf 21 januari 2012 Meester Worstmaker noemen. Zijn titel en bijbehorende speld heeft hij  in ontvangst mogen nemen van niemand minder dan ruimtevaarder Andre Kuipers.

van Schaik, Keurslager

Holleblok 38
1273 EG Huizen
035-5260817
035-5251084

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten